Traducători de vis

Noutati   01 Mar 2018

Traducători de vis

Traducători foarte valoroși, care au primit Premiile Filialei București – Traduceri Literare a Uniunii Scriitorilor din România la sfârșitul lunii noiembrie 2017 pentru cărțile transpuse în limba română în mod magistral sau oameni care și-au dedicat viața, cu osârdie și o reală chemare, traducerii de literatură.

 

„Colocviile de traduceri literare” 35 cu Luminița Bălan, Ioana Costa, Irina Horea, Horia Florian Popescu și Luana Schidu, care au primit premii pentru traduceri din chineză, latină, engleză și rusă.

Traducători vorbind cu drag, cu pasiune despre munca lor laborioasă, despre jungla limbii, despre Babelul semnificațiilor, despre civilizații pe care trebuie să le descopere până în cele mai subtile detalii, despre limba română aleasă în care traduc, despre neîmplinirile din lumea traducerii, despre marea bucurie de a tălmăci, despre redescoperirea limbii române printr-o limbă străină, despre câte și mai câte.

Vă așteptăm la Biblioteca Metropolitană București, str. Tache Ionescu nr. 4, miercuri, 28 februarie 2018, la orele 18:00, cu un festin de lectură din multe limbi.

afis.png

Arhiva