Comunicat de presă

Noutati   17 Oct 2017

Facultatea de Litere a Universității „Ovidius” din Constanța şi Filiala Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România vă invită marți, 17 octombrie 2017, la ora 12:00, în sala Umberto Eco a Universității „Ovidius” din Constanţa (Campus Universitar, Aleea Studenților, nr.1), la lansarea cărților prof. univ. dr. VIRGIL NEMOIANU de la Catholic University of America. Este vorba despre volumele O teorie a secundarului. Imperfecțiune și înfrângere și Înțelepciunea calmă. Dialoguri în cyberspace cu Robert Lazu. România noastră. Conversații berlineze. Varia. Dialoguri și interviuri (Editura Spandugino, București, 2017), o contribuție esențială la istoria ideilor literare și la reflecția cu privire la rostul culturii în societatea postmodernă.

Profesorul Virgil Nemoianu este unul dintre cei mai cunoscuți intelectuali români a cărui activitate teoretică a marcat spațiul de reflecție occidental și a conferit științelor umaniste acea dimensiune universalistă care le-a consacrat ca instrument formativ și deliberativ.

Prezentarea conferențiarului este realizată de prof. univ. dr. Cristina Tamaș (decanul Facultății de Litere) și prof. univ. dr. habil. Angelo Mitchievici (preşedintele Filialei Dobrogea a U.S.R.).

Vor prezenta cărțile prof. univ. dr. Lăcrămioara Berechet, conf. univ. dr. Alina Buzatu și prof. univ. dr. habil. Angelo Mitchievici. Prezentarea cărților va fi urmată de un dialog cu profesorul Virgil Nemoianu și de o sesiune de autografe.

Arhiva